Friday, August 9, 2013

Ask, Seek, Knock


Glad this beautiful verse whispered to my ears tonight.

Thankful You shown me the light.

I now asking You humbly, Dear Father..
Seeking for Your blessings. Knocking Your door politely.

Matthew 7:7-8.

Life Maker, let me pray for this man. Amen.

Sunday, June 16, 2013

It's been like ages

Hello!

I hope this hello will lead to thousand of new 'orgasm' moments with words.

Here is me, on the first day TURNING 27. Whoa!

With boss and colleagues at my current company.


Below are Dave Koz, and his saxophonist friends. Posing for new album, Summer Horns. Make sure to check on their songs ;)

 That's all :|

Wednesday, December 21, 2011

Letter from Eva to Tommy - Au Revoir

CS Lewis once said: Christ died for men precisely because men are not worth dying for; to make them worth it.
This should be the umpteenth Christmas greetings you've received but yet not the sincerest nor the sweetest.
I wish you a Merry and Wonderful Christmas this year.
As for all the things I've done that hurts your pride. I'm sorry.
For the words I never meant to say. I'm sorry.
And the boundaries I have crossed that irked you. I'm sorry.
Now, since we're in an end of 2011, allow me to be true speaking, all the moments we spent together are wonderful.
Incredible is you, and our stories will be forever I cherished.
Thank you. Love - Eva

Friday, December 24, 2010

Glória in excélsis Deo - Luke 2:14


Glória in excélsis Deo
et in terra pax homínibus bonae voluntátis.
Laudámus te,
benedícimus te,
adorámus te,
glorificámus te,
grátias ágimus tibi propter magnam glóriam tuam,
Dómine Deus, Rex cæléstis,
Deus Pater omnípotens.
Dómine Fili Unigénite, Iesu Christe,
Dómine Deus, Agnus Dei, Fílius Patris,
qui tollis peccáta mundi, miserére nobis;
qui tollis peccáta mundi, súscipe deprecatiónem nostram.
Qui sedes ad déxteram Patris, miserére nobis.
Quóniam tu solus Sanctus, tu solus Dóminus, tu solus Altíssimus,
Iesu Christe, cum Sancto Spíritu: in glória Dei Patris. Amen
Translation:
Glory to God in the highest,
and on earth peace to people of good will.
We praise you,
we bless you,
we adore you,
we glorify you,
we give you thanks for your great glory,
Lord God, heavenly King,
O God, almighty Father.
Lord Jesus Christ, Only-begotten Son,
Lord God, Lamb of God, Son of the Father,
you take away the sins of the world, have mercy on us;
you take away the sins of the world, receive our prayer.
you are seated at the right hand of the Father, have mercy on us.
For you alone are the Holy One, you alone are the Lord, you alone are the Most High,
Jesus Christ, with the Holy Spirit, in the glory of God the Father. Amen.
Source: http://en.wikipedia.org

Saturday, October 16, 2010

Hey, gue sudah lulus!

Since I have started it with a post, I will end it with a post as well..

Okay, saudara-saudara sebangsa setanah air, beda Bapak beda Ibu..
Sore tadi (October 15, 2010) saya telah menyelesaikan sidang skripsi (S1) saya dengan baik. Walau ada beberapa hal soal dosen penguji yang diluar dugaan dan tidak sesuai dengan keinginan saya, tapi yahh.. I've made it!
Sidang berjalan dengan lancar. Saya dapat mempresentasikan thesis saya dengan cukup baik. Pertanyaan-pertanyaan yang di ajukan juga terasa seperti cemilan Slai-Olai. Ringan, sangat manis, dan membekas di hati.
Tidak dapat digambarkan bagaimana beberapa hari sebelum ujian saya merasa kebingungan, stress, labil, galau tak menentu seperti anak remaja yang baru jatuh cinta. Waktu terasa sangat lambat sekali. Those days were the longest days I had in my entire life, if I may say.
Bagaimana rasanya setelah ujian?
Biasa aja. Sangat-sangat biasa.
Saya pikir saya akan bertransformasi menjadi kumbang (kiddin'), atau bertransformasi menjadi Seila yang lebih baik, Seila Wonderwoman gitu yeee.. tapi enggak tuh! Everything looks the same.
Saya sempat merencanakan dan membayangkan untuk melakukan beberapa hal setelah ujian, seperti:
1. Menangis terharu kemudian menelpon orangtua sambil tersedu-sedu
2. Mentraktir teman-teman makan enak setelah sidang
3. Jalan-jalan malam harinya
4. Belanja dan ke salon
5. Mengunjungi beberapa orang untuk silahturahmi
Tapi, tidak ada satupun yang terlaksana. Inilah yang malahan yang saya lakukan:
1. Menelpon orangtua setelah sampai rumah, tiduran di kasur, dan ngobrolin soal anak kucing yang sedang makan sup
2. Makan indomie dan minum pulpy orange di kantin dengan teman-teman, bayar sendiri-sendiri (karena mereka lebih memilih di traktir di tempat yg lebih mahal -___-)
3. I'm too tired so no walking-walking!
4. Mengurungkan niat untuk belanja dan ke salon karena keuangan menipis and not in a need to do it urgently
5. Too much people needs to be visited, bingung, jadinya nggak jadi deh
Aneh memang.
here's couple of pic taken 3 days before the exam-day:




Hmm.. saya sedikit bingung kenapa banyak sekali teman-teman yang tau dan heboh soal ujian saya ini. Banyak yang menelpon, sms, message via fb, dll. Padahal saya tidak heboh bilang ke orang-orang kalau mau ujian. Ya, kalau ada yang bertanya saya jawab, dan secara khusus memberitahu beberapa orang yang memang mengikuti perkembangan pergumulan skripsi saya. Jujur, saya bahagia sekali dengan segala perhatian yang saya dapat hari ini, dan oleh-oleh kosmetik dari sahabat. Berasa ultah! he he..
Secara khusus saya mengucapkan terima kasih untuk Keluargaku di Tangerang, Rika Widyatama, Sherly P. Utami, Novie Gehlen dan beberapa sahabat yang secara khusus menyediakan waktu untuk mensupport, berdoa, dan memberikan perhatian kepada saya. I value every little thing you did to me :)
Hence, my greatest gratitude goes out to my Writer of Life, You know You are AMAZING! You are My rock, My shelter, I shall not be afraid. I love You!




Hey, gue sudah lulus!
Denpasar, Bali, Indonesia
October 16, 2010

Sunday, October 10, 2010

Even Google Knows

Just so you know :)

Friday, September 3, 2010

He Knows My Name

Hi, I've been reading a book titled He Knows My Name by Tommy Walker, and recommending you to read it. Truly blessed and inspired by word per word written there. So deep. However, I haven't finished to read the whole book yet, still in chapter 11. I will write the review after (IF God permits he he..).
I'd like to share a song, He Knows My Name, which was made before the book. I guess you should hit the last line (He Knows My Name - Tommy Walker) to get in the video. So as the book, the song also spoke to my heart in a beautiful way, even words can't explain. Hope the blessings reach you as well, Enjoy! :)
I have a Maker
He formed my heart
Before even time began
My life was in His hands

He knows my name
He knows my every thought
He sees each tear that falls
and He hears me when I call

I have a Father
He calls me His own
He'll never leave me
No matter where I go

He knows my name
He knows my every thought
He sees each tear that falls
and He hears me when I call
Click here for the insight of the video, take a peep --> He Knows My Name - Tommy Walker